Do you have a goulash?

minden ami gasztró és néha ami nem...

HTML doboz

online poker

ÓRA

Naptár

november 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

follow me

Friss topikok

  • avissi: Hát igen. Mi sem vagyunk jobbak: arra sem vigyázunk, amire lehetne, és nem úgy, ahogy kellene. Az ... (2012.01.23. 23:54) Fogyókúra
  • nemecsek ernő áruló: Persze ha már itt tartunk, engem jobban érdekelne, hogy kell-e pácolni a húst, és meddig, miben, h... (2011.12.13. 10:33) Csináld magad - Wellington bélszín
  • diobisztro: A sütőpor nem maradt ki véletlenül? Szerintem kell bele. Nagyon jól néz ki! (2010.09.15. 12:14) 3 perces csokisüti
  • Jubilee: Kérek kontaktot a lányokhoz és a jövő héttől már rá is fekszünk az ügyre, hogy beszervezzük őket p... (2010.09.13. 17:18) Fénykép és gasztronómia - Életem első húsvétja
  • Pollen: @panetu: Hahóóó.. Neked szövegértelmezési problémáid vannak. Emberünk ezt írta: "Ez az elsődleges,... (2010.03.31. 13:11) Érvek a fagyasztott rák mellett

MINER

gasztronómiai kicsapongások

2009.05.16. 16:00 andizoli

Csináld magad - élőflórás házi JOGHURT

Címkék: csináld magad házi joghurt erjesztés joghurt készítése erjedés élőflórás joghurt yogurt

Ugyan nem drága mulatság megvenni sem, de a saját mindig finomabb és szerintem élvezetes is a készítése. Az első erjesztéses sikerélmény után pedig már lehet hogy semmi nem állít meg hogy sört, bort, ecetet vagy sok más érdekességet, pl. kimchee-t csinálj otthon...


  1. 1,5-2 liter tejben keverj el egy púpozott evőkanál tejport. Ettől könnyebben sűrűsödik a joghurtod.
  2. Lassú tűzön melegítsd fel egy lábasban 85 Celsius fokra. Ez majd megöli a 'rossz' baktériumokat.
  3. Töltsd át egy zárható hőálló konténerbe, majd tedd jégre. ( egy lábasba tegyél jeget és hidegvizet). Így hűtsd le 41 Celsius fokra.
  4. Most keverj bele egy nagy evőkanállal a kedvenc bolti joghurtodból. Ez lesz a kezdő kultúra az élőflórához. Ha már nem először készítesz joghurtot belekeverhetsz egy kanállal az előző adagból is.
  5. Most zárd le a konténert és tedd be a konyhaszekrénybe, tartsd szobahőmérsékleten egy-két napig, amíg eléri az általad kívánt sűrűséget.
  6. Tedd át a hűtődbe, és amikor teljesen lehűlt már fogyaszthatod is. A hűtés minimálisra lassítja az erjedést. Kb. 2 hétig tárolhatod így, ha megmaradna addig...

 

Bookmark and Share

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maitre.blog.hu/api/trackback/id/tr71125171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása