Hol és mikor "találták fel" még ma is vita tárgya. Néhány a sok közül aki magáénak tartja a dicsőséget: Margarita Sames texas-i hostess, a Kentucky Club Ciudad Juárez-ből és a Tail o' the Cock Los Angeles-ből. Egy biztos, a friss lime juice és jó tequila elengedhetetlen kellékek és soha nem szabadna sweet and sour mix-et használni.
2 db lime kifacsarva, a héjat tegyük félre
4 cl tequila
4cl cointreau vagy triple sec
Margarita só vagy kóser só, vagy só ami kéznél van
1. Tölts meg két koktélpoharat tört jéggel és hagyd lehűlni. Amíg hűl töltsd meg a shaker-ed jéggel és a hozzávalókkal. Rázd fel alaposan.
2. Ürítsd ki a jeget a poharakból, a lime héjával dörzsöld körbe a poharak száját. Mártsd a poharakat egy sóval teli alátétbe. Szűrd a koktélt a poharakba és díszitsd lime karikával.
Egészségedre!
A tudásmorzsa ismét a Saveur magazinból származik és Laurie Smith fotózott.