Ez megér egy pollt. Az amerikaiak 15%-a még ma is rendszeresen - "knocking back" - bedob egy vagy több italt munkaidőben. Vajon ez Magyarországon hogy van? Kérlek légy őszinte és kattints a rádillő válaszra. Szerintem az eredményen magunk is megfogunk lepődni.
Csak merem remélni hogy nem pont ebben előzzük meg amerikát. Valami amerikát.
Persze náluk egészen máshonnan ered a munkahelyi 'ivászat', nem a sanyarú fizikai munka miatt. Az ötevenestől a hetvenes évek végéig teljesen természetes volt hogy üzletemberek összeültek egy jó kis steak-ebédre és "bűralá" jelszóval már le is csúszott néhány koktél. Nem csoda, hiszen 1986-ig 100%-ban leírhatták üzleti költségnek ezeket a 'piálós üzleti ebédeket'. Akkor ezt az engedményt 80%-ra, majd a kilencvenes években ennek felére csökkentették. Aztán egyszercsak nem teljesen megszűnt a "martini keret' a költségvetésekben.