online poker

Do you have a goulash?

minden ami gasztró és néha ami nem...

HTML doboz

online poker

ÓRA

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

follow me

Friss topikok

  • avissi: Hát igen. Mi sem vagyunk jobbak: arra sem vigyázunk, amire lehetne, és nem úgy, ahogy kellene. Az ... (2012.01.23. 23:54) Fogyókúra
  • nemecsek ernő áruló: Persze ha már itt tartunk, engem jobban érdekelne, hogy kell-e pácolni a húst, és meddig, miben, h... (2011.12.13. 10:33) Csináld magad - Wellington bélszín
  • diobisztro: A sütőpor nem maradt ki véletlenül? Szerintem kell bele. Nagyon jól néz ki! (2010.09.15. 12:14) 3 perces csokisüti
  • Jubilee: Kérek kontaktot a lányokhoz és a jövő héttől már rá is fekszünk az ügyre, hogy beszervezzük őket p... (2010.09.13. 17:18) Fénykép és gasztronómia - Életem első húsvétja
  • Pollen: @panetu: Hahóóó.. Neked szövegértelmezési problémáid vannak. Emberünk ezt írta: "Ez az elsődleges,... (2010.03.31. 13:11) Érvek a fagyasztott rák mellett

MINER

gasztronómiai kicsapongások

2010.09.19. 20:35 andizoli

10 hétköznapi étel kozmetikai használata

Címkék: kávé természetes kozmetikumok bőrradír 10 hétköznapi étel kozmetikai használata gasztronómia és kozmetika tojásfehérje maszk zabpehely arclemosó ecetes hajtisztítás méz és barnacukor testradír citromos hajtisztító teafilter szemfiatalító olivaolaj hidratáló szódabikarbóna fogfehérítő keményítő hintőpor

A jó szakácsot arról is megismerni hányféle módját ismeri a tojás elkészítésének. Egyet azonban sokan nem ismernek, hogyan készítsünk belőle maszkot. Sok egyszerű étel meglepően eredményes a kozmetikában is, és gyakran ugyanolyan jó vagy jobb eredményt érhetsz el vele mint a bolti megfelelőjükkel. (Jótanács: ha érzékeny a bőröd vagy megviselt a hajad először csak egy kis felületen próbáld ki az alábbiakat)

 

1 - Tojásfehérje maszk. Egy tojásfehérje puhára verve elég, hogy betakarja az arcod. Ugyanúgy mint más maszkokkal, várd meg amíg teljesen megszárad és öblítsd le az arcodról. Arcbőröd észrevehetően frissebb és feszesebb lesz.

 

 

 

2 - Zabpehely arclemosó. A zabpehelynek nyugtató hatása van a bőrre és segít megszüntetni az arc pirosságát. Testlemosótól a maszkig sokféleképpen használható, de a legegyszerűbb az arclemosó: Egyenlő arányban keverj össze langyos mézet citromlével, aztán keverj bele ugyanannyi zabpelyhet amíg masszává összeáll. Vidd fel az arcodra, majd melegvízzel öblítsd le.

 

 3 - Ecetes hajtisztító. Cseréld le a hajkondícionálódat havonta egyszer-kétszer ecetre és megszabadulsz a lerakódásoktól, egyúttal hajad is fényesebb és puhább lesz. Ne használj sötét és drága eceteket. A pénztárcádnak is jobb és eredményesebb is, ha maradsz alma- vagy fehérborecetnél. Ne csináld ezt gyakrabban mint 2-3 hetente, különben kiszáradhat a hajad.

 

4 - Méz és barnacukor testradír. Keverj össze mézet barnacukorral amíg a képen látható massza nem lesz az eredmény. Tartsd a kezedügyében tusolkáskor és testradírként használva illatosnak és üdének érzed majd magad utána.

 

 

5 - Citromos hajfrissítő. Megszállott strandolók szokták ezzel frissíteni fürtjeiket. Keverj össze fél citrom levét egy tenyérnyi hajkondícionálóval, vidd fel a hajadra, fésüld át és öblítsd le. (Figyelem: festett vagy színezett hajra nem ajánlott!) 

 

 

6 - Kávé: bőrradír és hajfény. Valamire még használható a kávézacc mielőtt eldugítaná a lefolyódat. Dörzsöld az arcodra, majd mosd le. Bőrfrissítő hatású, de ha érzékeny a bőröd akkor inkább ne kísérletezz. A maradék kávét kávézaccal és hajkondícionálóval keverve hajfényként is szokták használni sötét hajhoz.

 

7 - Teafilter szemfiatalító. Bár az örökös első házi praktika az uborkaszelet a szem duzzadtságának enyhítésére, a főtt fekete-tea filterével még kedvezőbb hatást érhetsz el. Helyezd (lehunyt) szemeidre és hagyd hogy a csersavak tegyék a dolgukat. Kb. 5 perc megteszi a hatását!

 

8 - Olivaolaj hidratáló. Egyet elhihetsz az olasz nagyiknak: az olivaolaj tökéletes hidratáló. Használj túl sokat és olyan illatod lesz mint egy adag tésztának. De a kevesebb, néha több alapon testápoló vagy masszázsolaj lehet belőle. Ha nem eseted az olivaolaj, akkor próbálkozhatsz mandula-, mogyoró- vagy arganolajjal is.

 

 

9 - Szódabikarbóna fogfehérítő. Keverj össze egy teáskanál szódabikarbónát egy negyed teáskanál hidrogénperoxiddal és kész az eredményes fogfehérítő. Nincs fogkrémíze? Ízesítsd mentával!

 

 

10 - Keményítő mint hintőpor. Rendkívül finom és könnyen felszívódik, pont mint a babahintőpor. Tegyél bele valami illatos fűszernövényt mint a rozmaring, zsálya vagy levendula és mixerrel keverd egyenletesre. Szitáld ki a nagyobb levéldarab maradékokat, és máris felfrissítheted bármelyik testrészedet.

Szólj hozzá!

online poker

A bejegyzés trackback címe:

https://maitre.blog.hu/api/trackback/id/tr462308516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása