online poker

Do you have a goulash?

minden ami gasztró és néha ami nem...

HTML doboz

online poker

ÓRA

Naptár

december 2023
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

follow me

Friss topikok

  • avissi: Hát igen. Mi sem vagyunk jobbak: arra sem vigyázunk, amire lehetne, és nem úgy, ahogy kellene. Az ... (2012.01.23. 23:54) Fogyókúra
  • nemecsek ernő áruló: Persze ha már itt tartunk, engem jobban érdekelne, hogy kell-e pácolni a húst, és meddig, miben, h... (2011.12.13. 10:33) Csináld magad - Wellington bélszín
  • diobisztro: A sütőpor nem maradt ki véletlenül? Szerintem kell bele. Nagyon jól néz ki! (2010.09.15. 12:14) 3 perces csokisüti
  • Jubilee: Kérek kontaktot a lányokhoz és a jövő héttől már rá is fekszünk az ügyre, hogy beszervezzük őket p... (2010.09.13. 17:18) Fénykép és gasztronómia - Életem első húsvétja
  • Pollen: @panetu: Hahóóó.. Neked szövegértelmezési problémáid vannak. Emberünk ezt írta: "Ez az elsődleges,... (2010.03.31. 13:11) Érvek a fagyasztott rák mellett

MINER

gasztronómiai kicsapongások

Utolsó kommentek:

avissi 2012.01.23. 23:54:00

Hát igen. Mi sem vagyunk jobbak: arra sem vigyázunk, amire lehetne, és nem úgy, ahogy kellene. Az élelmiszeráruházban, ahová naponta járok, meg az utcai zöldségárusnál is, a már hibás zöldséget, gyümölcsöt néha féláron adják, zacskóban vagy tálcán, fóliázva, előre lemérve. Csakhogy az a műanyagban befülledve végképp megromlik... A nap végén mehet a szemétbe. A frissen kirakott banán meg sokszor puha, vizenyős és egy-kettőre megfeketedik. Tapintásra egyből elárulja, hogy túl hideg helyen tárolják, nyilván ugyanott, ahol a gyökérzöldségeket vagy az almát. Akkor minek hozzák ide messziről? A zöld hulladék szelektív gyűjtéséről biztos nem is hallottak, mert egy tartályba megy a szakadt műanyagzacskó meg a karalábélevél. Miért is gyűjtenék, ha egyszer még a drága árujukkal sem tudnak tisztességesen bánni?

Bejegyzés: Fogyókúra

nemecsek ernő áruló 2011.12.13. 10:33:48

Persze ha már itt tartunk, engem jobban érdekelne, hogy kell-e pácolni a húst, és meddig, miben, ha igen?

Bejegyzés: Csináld magad - Wellington bélszín

nemecsek ernő áruló 2011.12.13. 08:33:13

@látogató: Durván 60-80 dekás bélszínnek nézem, és két nagy fej gombának, a többi érzésre megy. A pármai sonkából, leveles tésztából annyi kell, hogy befedje, a só durva legyen, és izlés szerint (mondjuk nagy csipet :)).

Bejegyzés: Csináld magad - Wellington bélszín

diobisztro 2010.09.15. 12:14:01

A sütőpor nem maradt ki véletlenül?
Szerintem kell bele.
Nagyon jól néz ki!

Bejegyzés: 3 perces csokisüti

Jubilee · http://www.cafejubilee.hu 2010.09.13. 17:18:07

Kérek kontaktot a lányokhoz és a jövő héttől már rá is fekszünk az ügyre, hogy beszervezzük őket pincérlánynak magunkhoz!

Bár lehet, hogy azóta egy picit viseltesebbek már....

Bejegyzés: Fénykép és gasztronómia - Életem első húsvétja

Pollen · http://indafoto.hu/pollen 2010.03.31. 13:11:20

@panetu: Hahóóó.. Neked szövegértelmezési problémáid vannak. Emberünk ezt írta:
"Ez az elsődleges, és legerősebb TÉNY, mivel sokan abban a tévhitben élnek hogy a friss rák jobb. Bárhol is a világban vásárolsz rákot, amikor azt halásszák, azonnal le is fagyasztják még a tengeren."

De amit írt az hülyeség!

Nem mindenhol fagyasztják le, és egy frissen kifogott, de döglött rák sokkal finomabb mint egy több hónapig hűtőben tartott mirelit izé.

Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett

panetu 2010.03.31. 12:01:03

hahóóó...itt nem arról van szó, hogy élő kontra fagyasztott, hanem már NEM ÉLŐ kontra fagyasztott! ez utóbbi esetben teljesen igaza van a cikk írónak.. az előbbinél persze, hogy nem kérdéses a friss előnye..

Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett

Bankoscsávó 2010.03.31. 11:49:29

Igen, tényleg csak a rák szót használjuk általában, de azért azt oda lehetett volna írni, hogy itt kifejezetten csak a erről a pici, rózsaszín, görnyedt tartású shrimpről van szó. Ezeket valóban általában (azért az túlzás, hogy mindig) egyből lefagyasztják. A nagyobbakkal azért nem így szoktak bánni.

Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett

Rebca 2010.03.31. 11:47:23

@svajci paramo: jó de nem mindneki teheti meg hogy bio cuccokat vegyen.

Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett

Vámpír\\\'08 2010.03.31. 11:44:20

@svajci paramo: Annyira ez engem nem izgat, konkrétan a rák finom, mangróvét viszont nem emlékszem hogy ettem volna.

Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett

Rönkugró 2010.03.31. 11:43:21

A shrimp-et rogton a fogas utan a hajon megfozik. Nagyreszet ezutan a hajon le is fagyasztjak de egy reszet fagyasztas nelkul nyomjak a boltokba. Itt, norvegia nyugati partjan szinte minden nagy boltban lehet venni frissen fozott fogast. Ezt mar lehet is egybol pucolni es enni. Isteni jo a friss:)
A fagyasztottat ( a legjobb a gronnlandi) sokan lobogo vizbe dobjak hogy kiolvadjon es felmelegedjen. Ezutan mar lehet is enni:)

A krabbe-t is aruljak (csak az ollojat) fagyasztva szinten elofozve. De itt a parton par filleres rakcsapdaval a partrol magad is foghatod oket. Es hat az garantaltan friss:)

Szoval tenyleg teljesen jo a fagyasztott rak, de a friss azert jobb helyeken tenyleg friss es finomabb is.

De teny, hogy elsosorban elo rakot lehet venni a halpiacon frisset. A tobbi vagy fozott, vagy kiolvasztott.

Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett

magyar bucó 2010.03.31. 11:41:57

@mr.guargumi: "Bárhol is a világban vásárolsz rákot, amikor azt halásszák, azonnal le is fagyasztják még a tengeren."

Hol olvasod itt, hogy a tenger nélküli országokról van szó?

Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett

svajci paramo 2010.03.31. 11:35:49

finom a rak, de azert csak csinjan vele! sajnos a garnelarak nagyreszet tenyesztik, es ehhez ertekes mangrove erdoket kell kiirtani!!!!
maradjunk inkabb csak a magyar halaknal, thaifoldi, vietnami, ecuadori garnela tenyesztes hatalmas karokat okoz a termeszetnek, nem kell feltetlenul tamogatni!vagy ha megis ilyenre faj a foga valakinek, akkor inkabb okologia gazdalkodasbol valot vegyen!!!!!vagy ami elfogadhato, eszek tengeri vad fogas!aprobb, de legalabb nem tarolnak le miatta erdoket!

Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett

mr.guargumi 2010.03.31. 11:33:32

Tessenek elolvasni, s értelmezni a posztot, a szerző ezt írja: "Akik viszont szeretik, szerintem nem kell irigyelniük a halpiac hiányát tengerpart híján. Ha receptek után böngészel az interneten, biztos lehetsz benne hogy 99%-uk fagyasztott rákra utal."

Magyarul, nekünk, tengerpart nélkülieknek szól, s nem azoknak, akik ott éldegélnek a nagy víz mellett. A blogger azt állítja, hogy ha tenger NÉLKÜLI piacon veszed a rákot, az is fagyasztva volt ha máskor nem, hát a szállítás alatt.

Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett

Külföldi Viktor 2010.03.31. 10:46:36

a nagy rákhalászhajókon úgy tudom "előfőzik", mert a nyers tényleg gyorsan romlik. így amit frissen (v)eszel a (persze nem a halászfalu piacán), tkp. főtt rák (de még mindig jobb, mint a fagyasztott).

Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett

Napkutya 2010.03.31. 10:45:50

Az más kérdés, hogy a Lonely külön felhívja a figyelmet, hogy ezeken a környékeken lehetőleg ne együnk ilyesmit, mert nagy részük fertőzött.

Ez jórészt abból fakad, hogy minden szemetet és dögöt megesznek és a vízi üledékek sem a legtisztábbak.

Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett

Angelo_ 2010.03.31. 10:43:14

A szerző ezek szerint nem, vagy csak csukott szemmel járt tisztességes tengeri halpiacon, ott ugyanis a hajnali friss áru sosem fagyasztott, mint ahogy a világ halpiacainak pont az a lényege hogy a friss fogást terítsék. És ez nem földrész függő, Európában is így van.

Az sem mellékes körülmény, hogy az itthon kapható fagyasztott rákok nagy többsége __előfőzött__ és fagyasztott, tessék elolvasni a csomagolást. Azok a kis koktélrákok amik a képen láthatóak tipikusan ilyenek.

Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett

Napkutya 2010.03.31. 10:39:34

Szíriában is jégágyon vannak, vagy kosárban.

Jó tanács: A fagyasztott rákkal és tengeri herkentyűvel az a baj, hogy csak olyan helyen szabad megvenni, ahol tudod, hogy jól szállították és tárolták.
Mire gondolok?
Az emberfia szemre nem nagyon tudja megmondani, hogy egyszer kiengedett-e félig vagy egészen és utána visszadobták-e a fagyasztóládába.

Olyat magam is láttam, hogy a másfél órás nagy bevásárlás alatt végig ott állt a xxxx-ban a hűtőpult mellett a láda egy kiskocsin és senki nem pakolt be a hűtőbe. Gondolom telefonhoz hívták az árufeltöltőt vagy kiment ebédelni.

Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett

momka40 2010.03.31. 10:13:49

Sz.tem is ehetünk itthon mirelit rákot, hiszen sajna frisset csak a costes-be találhatunk 20ezerért. Viszont vigyázat, mert vannak akik étel-érzékenyek pont a rákra, azok ne egyenek nap mint nap rákot:)
www.food-detective.hu/tesztek/a-food-detective-altal-kimutatott-etelek-listaja.html

Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett
süti beállítások módosítása