avissi:
Hát igen. Mi sem vagyunk jobbak: arra sem vigyázunk, amire lehetne, és nem úgy, ahogy kellene. Az ... (2012.01.23. 23:54)Fogyókúra
nemecsek ernő áruló:
Persze ha már itt tartunk, engem jobban érdekelne, hogy kell-e pácolni a húst, és meddig, miben, h... (2011.12.13. 10:33)Csináld magad - Wellington bélszín
diobisztro:
A sütőpor nem maradt ki véletlenül?
Szerintem kell bele.
Nagyon jól néz ki! (2010.09.15. 12:14)3 perces csokisüti
Pollen:
@panetu: Hahóóó.. Neked szövegértelmezési problémáid vannak. Emberünk ezt írta:
"Ez az elsődleges,... (2010.03.31. 13:11)Érvek a fagyasztott rák mellett
Hát igen. Mi sem vagyunk jobbak: arra sem vigyázunk, amire lehetne, és nem úgy, ahogy kellene. Az élelmiszeráruházban, ahová naponta járok, meg az utcai zöldségárusnál is, a már hibás zöldséget, gyümölcsöt néha féláron adják, zacskóban vagy tálcán, fóliázva, előre lemérve. Csakhogy az a műanyagban befülledve végképp megromlik... A nap végén mehet a szemétbe. A frissen kirakott banán meg sokszor puha, vizenyős és egy-kettőre megfeketedik. Tapintásra egyből elárulja, hogy túl hideg helyen tárolják, nyilván ugyanott, ahol a gyökérzöldségeket vagy az almát. Akkor minek hozzák ide messziről? A zöld hulladék szelektív gyűjtéséről biztos nem is hallottak, mert egy tartályba megy a szakadt műanyagzacskó meg a karalábélevél. Miért is gyűjtenék, ha egyszer még a drága árujukkal sem tudnak tisztességesen bánni?
@látogató: Durván 60-80 dekás bélszínnek nézem, és két nagy fej gombának, a többi érzésre megy. A pármai sonkából, leveles tésztából annyi kell, hogy befedje, a só durva legyen, és izlés szerint (mondjuk nagy csipet :)).
@panetu: Hahóóó.. Neked szövegértelmezési problémáid vannak. Emberünk ezt írta:
"Ez az elsődleges, és legerősebb TÉNY, mivel sokan abban a tévhitben élnek hogy a friss rák jobb. Bárhol is a világban vásárolsz rákot, amikor azt halásszák, azonnal le is fagyasztják még a tengeren."
De amit írt az hülyeség!
Nem mindenhol fagyasztják le, és egy frissen kifogott, de döglött rák sokkal finomabb mint egy több hónapig hűtőben tartott mirelit izé.
hahóóó...itt nem arról van szó, hogy élő kontra fagyasztott, hanem már NEM ÉLŐ kontra fagyasztott! ez utóbbi esetben teljesen igaza van a cikk írónak.. az előbbinél persze, hogy nem kérdéses a friss előnye..
Igen, tényleg csak a rák szót használjuk általában, de azért azt oda lehetett volna írni, hogy itt kifejezetten csak a erről a pici, rózsaszín, görnyedt tartású shrimpről van szó. Ezeket valóban általában (azért az túlzás, hogy mindig) egyből lefagyasztják. A nagyobbakkal azért nem így szoktak bánni.
A shrimp-et rogton a fogas utan a hajon megfozik. Nagyreszet ezutan a hajon le is fagyasztjak de egy reszet fagyasztas nelkul nyomjak a boltokba. Itt, norvegia nyugati partjan szinte minden nagy boltban lehet venni frissen fozott fogast. Ezt mar lehet is egybol pucolni es enni. Isteni jo a friss:)
A fagyasztottat ( a legjobb a gronnlandi) sokan lobogo vizbe dobjak hogy kiolvadjon es felmelegedjen. Ezutan mar lehet is enni:)
A krabbe-t is aruljak (csak az ollojat) fagyasztva szinten elofozve. De itt a parton par filleres rakcsapdaval a partrol magad is foghatod oket. Es hat az garantaltan friss:)
Szoval tenyleg teljesen jo a fagyasztott rak, de a friss azert jobb helyeken tenyleg friss es finomabb is.
De teny, hogy elsosorban elo rakot lehet venni a halpiacon frisset. A tobbi vagy fozott, vagy kiolvasztott.
finom a rak, de azert csak csinjan vele! sajnos a garnelarak nagyreszet tenyesztik, es ehhez ertekes mangrove erdoket kell kiirtani!!!!
maradjunk inkabb csak a magyar halaknal, thaifoldi, vietnami, ecuadori garnela tenyesztes hatalmas karokat okoz a termeszetnek, nem kell feltetlenul tamogatni!vagy ha megis ilyenre faj a foga valakinek, akkor inkabb okologia gazdalkodasbol valot vegyen!!!!!vagy ami elfogadhato, eszek tengeri vad fogas!aprobb, de legalabb nem tarolnak le miatta erdoket!
Tessenek elolvasni, s értelmezni a posztot, a szerző ezt írja: "Akik viszont szeretik, szerintem nem kell irigyelniük a halpiac hiányát tengerpart híján. Ha receptek után böngészel az interneten, biztos lehetsz benne hogy 99%-uk fagyasztott rákra utal."
Magyarul, nekünk, tengerpart nélkülieknek szól, s nem azoknak, akik ott éldegélnek a nagy víz mellett. A blogger azt állítja, hogy ha tenger NÉLKÜLI piacon veszed a rákot, az is fagyasztva volt ha máskor nem, hát a szállítás alatt.
a nagy rákhalászhajókon úgy tudom "előfőzik", mert a nyers tényleg gyorsan romlik. így amit frissen (v)eszel a (persze nem a halászfalu piacán), tkp. főtt rák (de még mindig jobb, mint a fagyasztott).
A szerző ezek szerint nem, vagy csak csukott szemmel járt tisztességes tengeri halpiacon, ott ugyanis a hajnali friss áru sosem fagyasztott, mint ahogy a világ halpiacainak pont az a lényege hogy a friss fogást terítsék. És ez nem földrész függő, Európában is így van.
Az sem mellékes körülmény, hogy az itthon kapható fagyasztott rákok nagy többsége __előfőzött__ és fagyasztott, tessék elolvasni a csomagolást. Azok a kis koktélrákok amik a képen láthatóak tipikusan ilyenek.
Jó tanács: A fagyasztott rákkal és tengeri herkentyűvel az a baj, hogy csak olyan helyen szabad megvenni, ahol tudod, hogy jól szállították és tárolták.
Mire gondolok?
Az emberfia szemre nem nagyon tudja megmondani, hogy egyszer kiengedett-e félig vagy egészen és utána visszadobták-e a fagyasztóládába.
Olyat magam is láttam, hogy a másfél órás nagy bevásárlás alatt végig ott állt a xxxx-ban a hűtőpult mellett a láda egy kiskocsin és senki nem pakolt be a hűtőbe. Gondolom telefonhoz hívták az árufeltöltőt vagy kiment ebédelni.
avissi 2012.01.23. 23:54:00
Bejegyzés: Fogyókúra
nemecsek ernő áruló 2011.12.13. 10:33:48
Bejegyzés: Csináld magad - Wellington bélszín
nemecsek ernő áruló 2011.12.13. 08:33:13
Bejegyzés: Csináld magad - Wellington bélszín
diobisztro 2010.09.15. 12:14:01
Szerintem kell bele.
Nagyon jól néz ki!
Bejegyzés: 3 perces csokisüti
Jubilee · http://www.cafejubilee.hu 2010.09.13. 17:18:07
Bár lehet, hogy azóta egy picit viseltesebbek már....
Bejegyzés: Fénykép és gasztronómia - Életem első húsvétja
Pollen · http://indafoto.hu/pollen 2010.03.31. 13:11:20
"Ez az elsődleges, és legerősebb TÉNY, mivel sokan abban a tévhitben élnek hogy a friss rák jobb. Bárhol is a világban vásárolsz rákot, amikor azt halásszák, azonnal le is fagyasztják még a tengeren."
De amit írt az hülyeség!
Nem mindenhol fagyasztják le, és egy frissen kifogott, de döglött rák sokkal finomabb mint egy több hónapig hűtőben tartott mirelit izé.
Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett
panetu 2010.03.31. 12:01:03
Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett
Bankoscsávó 2010.03.31. 11:49:29
Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett
Rebca 2010.03.31. 11:47:23
Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett
Vámpír\\\'08 2010.03.31. 11:44:20
Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett
Rönkugró 2010.03.31. 11:43:21
A fagyasztottat ( a legjobb a gronnlandi) sokan lobogo vizbe dobjak hogy kiolvadjon es felmelegedjen. Ezutan mar lehet is enni:)
A krabbe-t is aruljak (csak az ollojat) fagyasztva szinten elofozve. De itt a parton par filleres rakcsapdaval a partrol magad is foghatod oket. Es hat az garantaltan friss:)
Szoval tenyleg teljesen jo a fagyasztott rak, de a friss azert jobb helyeken tenyleg friss es finomabb is.
De teny, hogy elsosorban elo rakot lehet venni a halpiacon frisset. A tobbi vagy fozott, vagy kiolvasztott.
Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett
magyar bucó 2010.03.31. 11:41:57
Hol olvasod itt, hogy a tenger nélküli országokról van szó?
Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett
svajci paramo 2010.03.31. 11:35:49
maradjunk inkabb csak a magyar halaknal, thaifoldi, vietnami, ecuadori garnela tenyesztes hatalmas karokat okoz a termeszetnek, nem kell feltetlenul tamogatni!vagy ha megis ilyenre faj a foga valakinek, akkor inkabb okologia gazdalkodasbol valot vegyen!!!!!vagy ami elfogadhato, eszek tengeri vad fogas!aprobb, de legalabb nem tarolnak le miatta erdoket!
Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett
mr.guargumi 2010.03.31. 11:33:32
Magyarul, nekünk, tengerpart nélkülieknek szól, s nem azoknak, akik ott éldegélnek a nagy víz mellett. A blogger azt állítja, hogy ha tenger NÉLKÜLI piacon veszed a rákot, az is fagyasztva volt ha máskor nem, hát a szállítás alatt.
Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett
nézz · http://www.ejatekok.com/ 2010.03.31. 10:52:03
Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett
Külföldi Viktor 2010.03.31. 10:46:36
Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett
Napkutya 2010.03.31. 10:45:50
Ez jórészt abból fakad, hogy minden szemetet és dögöt megesznek és a vízi üledékek sem a legtisztábbak.
Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett
Angelo_ 2010.03.31. 10:43:14
Az sem mellékes körülmény, hogy az itthon kapható fagyasztott rákok nagy többsége __előfőzött__ és fagyasztott, tessék elolvasni a csomagolást. Azok a kis koktélrákok amik a képen láthatóak tipikusan ilyenek.
Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett
Napkutya 2010.03.31. 10:39:34
Jó tanács: A fagyasztott rákkal és tengeri herkentyűvel az a baj, hogy csak olyan helyen szabad megvenni, ahol tudod, hogy jól szállították és tárolták.
Mire gondolok?
Az emberfia szemre nem nagyon tudja megmondani, hogy egyszer kiengedett-e félig vagy egészen és utána visszadobták-e a fagyasztóládába.
Olyat magam is láttam, hogy a másfél órás nagy bevásárlás alatt végig ott állt a xxxx-ban a hűtőpult mellett a láda egy kiskocsin és senki nem pakolt be a hűtőbe. Gondolom telefonhoz hívták az árufeltöltőt vagy kiment ebédelni.
Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett
momka40 2010.03.31. 10:13:49
www.food-detective.hu/tesztek/a-food-detective-altal-kimutatott-etelek-listaja.html
Bejegyzés: Érvek a fagyasztott rák mellett