Do you have a goulash?

minden ami gasztró és néha ami nem...

HTML doboz

online poker

ÓRA

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

follow me

Friss topikok

  • avissi: Hát igen. Mi sem vagyunk jobbak: arra sem vigyázunk, amire lehetne, és nem úgy, ahogy kellene. Az ... (2012.01.23. 23:54) Fogyókúra
  • nemecsek ernő áruló: Persze ha már itt tartunk, engem jobban érdekelne, hogy kell-e pácolni a húst, és meddig, miben, h... (2011.12.13. 10:33) Csináld magad - Wellington bélszín
  • diobisztro: A sütőpor nem maradt ki véletlenül? Szerintem kell bele. Nagyon jól néz ki! (2010.09.15. 12:14) 3 perces csokisüti
  • Jubilee: Kérek kontaktot a lányokhoz és a jövő héttől már rá is fekszünk az ügyre, hogy beszervezzük őket p... (2010.09.13. 17:18) Fénykép és gasztronómia - Életem első húsvétja
  • Pollen: @panetu: Hahóóó.. Neked szövegértelmezési problémáid vannak. Emberünk ezt írta: "Ez az elsődleges,... (2010.03.31. 13:11) Érvek a fagyasztott rák mellett

MINER

gasztronómiai kicsapongások

2008.12.29. 20:16 andizoli

Konyhai tippek, trükkök 5. - gombatisztítás

Címkék: trükkök tippek gomba tisztítása gombapucolás washing mushrooms konyhai technikák

A piszkos igazság a gombákról: koszos és poros amikor megvesszük. Ez nem újdonság, de mégis megoszlanak a vélemények hogyan tisztítsuk. Van aki azt mondja ne mossuk mert túl sok vizet vesz fel és veszt az ízéből is. Van aki, mint a képen vízes ruhával vagy papírtörlővel tisztítja. Ha csak pár szemről van szó ez oké, de mi van ha egy nagy rakás gombád van? Egy kis mosás hidegvízben biztosan nem árt, ha nem áztatod sokáig és levágsz a szárából egy szeletet. Van aki lehámozza a külső réteget: miután eltávolitja a szárát, belülről haladva lehúzza a "bőrét".

Hát hagyjuk a kérdést nyitva, kérünk oszd meg saját taktikádat.

Köszönjük a hozzászólásokat. Tanulságos, olvasd el!

4 komment

online poker

A bejegyzés trackback címe:

https://maitre.blog.hu/api/trackback/id/tr87847456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti0213 (törölt) 2008.12.29. 21:06:12

nekem jól jön ez a bejegyzés, mert nem igazán ismerem a gomba tisztítását. várom a többi tippet. köszi :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.29. 21:27:49

ha egy nagy rakás gombád van, akkor sem szabad vizben lemosni (főleg nem az erdei gombákat), mert az íz rovására megy. nincs mese, egyenként kell száraz papírtölővel, vagy "dörzsi" szivaccsal letisztítani:)) egyébbként nem olyan nagy meló, mint aminek látszik, és az ízek miatt megéri...
a "bőrét" semmi képen ne húzzuk le!

Zsuzsann 2008.12.29. 22:06:56

Az enyhén nedves mikroszálas törlőkendő a tuti megoldás.
Mosni csak végszükség esetén szabad, pl. az erősen szennyezett kucsmagombát. Tomához csatlakozva, hámozni soha, kivétel a piruló galóca.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.12.30. 14:41:22

igen, a kucsmagombával lehetnek problémák. én a szarvasgomba tisztításhoz rendszeresített fogkefémmel próbálkozom előtte, de ha nagyon földesek a redői, akkor egy gyors zuhannyal öblítem, és utána rögtön papírtölöre téve szárítom...:)